Suroviny
- Korpus: 30cm:
- 10 vajec
- 300 g cukru písek
- 10 lžic oleje
- špetka soli
- 60 g kakaa
- 240 g hladké mouky
- Korpus: 25cm:
- 5 vajec
- 15 g cukru písek
- 5 lžic oleje
- špetka soli
- 30 g kakaa
- 120 g hladké mouky
- krém:
- 500 ml vody
- 10 lžic polohrubé mouky
- 250 g másla
- cukr moučka podle chuti
- 3 lžíce kakaa
- čokopoleva základní:
- 100 g čokolády na vaření
- 125 g Omega Iva (ztužený tuk)
- 125 g másla
- 4 lžíce kakaa
- 1 čokoládová poleva bílá
- 1 lískovooříšková poleva dr. Oetkera
- mletý kokos
- 2 x bonboniéra Mořské plody
- broskvová marmeláda
- 5 banánů
- 750 ml pařížská šlehačka
- 3x ztužovač Smet-fix
Postup přípravy receptu
-
Na korpusy ušleháme do tuha sníh se špetkou soli a cukrem, všleháme postupně olej a žloutky a nakonec vmícháme mouku s kakaem (podrobněji odkaz viz odkaz v poznámce).
-
Pečeme 40 minut v předehřáté troubě na 150°C.
-
Na krém smícháme mouku s vodou, svaříme na hustou kaši, necháme vychladnout. Změklé máslo ušleháme s cukrem, postupně přišleháme moučnou kaši a kakao. Ušleháme pařížskou šlehačku se ztužovači.
-
Na polevu necháme ve vodní lázni rozpustit tuk s máslem a čokoládou a vmícháme prosáté kakao, udržujeme v teplé lázni, v případě potřeby opět prohřejeme.
-
Korpusy necháme vychladnout, poté dvakrát prořízneme. První plát potřeme marmeládou a krémem, přiklopíme prostřední plát, opět potřeme marmeládou, na ni dáme vrstvu pařížské šlehačky, poklademe podélně rozkrojenými banány, přiklopíme posledním plátem. Celý korpus pomažeme tenkou vrstvou krému i na bokách a dáme ztuhnout na 1 hodinu do lednice.
-
Poté obalíme boky korpusů mletým kokosem, vršky korpusů potřeme vrstvou základní polevy, na kterou nacákáme rozehřátou bílou a světle hnědou polevu, nožem lehce do stran rozetřeme, abychom získali duhování podobné čokomušlím. Do mokré polevy usadíme čokomušle a vše necháme ztuhnout (pozor u spodního korpusu na umístění mušlí, aby nevadily nohám patra).
-
Oba hotové korpusy opatrně přemístíme na podnosy, vyměříme si umístění noh podstavce patra a do polevy vyhloubíme otvor, zapíchneme nohy, na které umístíme podnos s menším korpusem.
Poznámka od kuchařky
korpus: http://www.toprecepty.cz/recept/18933-kakaovy-olej…
Tenhle kousek byl dneska pro mou 90.letou babičku