
Suroviny
- 4 vejce
- 4 PL studené vody
- 4 PL cukru krupice
- 4 PL hladké mouky
- 1/4 sáčku prášku do pečiva
- Na provlhčení korpusu:
- 200 ml mléka
- 50 g hořké čokolády( pro čokoládníky klidně i více)
- Na krém:
- 2x smetana ke šlehání, či šlehačka
- 1 kostka tvarohu
- 1 pomazánkové máslo
- 2x ztužovač šlehačky
- 5 PL cukru (upravte si sladkost dle vlastní chuti)
- dala jsem i pár kapek vanilkové tresti
- Na proložení 2 velké banány
- Na posyp 1 hrnek kokosu
Postup přípravy receptu
-
Vejce vyšlehat s cukrem do pěny, přišlehat vodu po lžících a vmíchat mouku s práškem do pečiva.
-
Nalít do vymazaného a vysypaného pekáče či plechu s vyšším krajem.
-
Péct na cca 160°C asi 15-20 min, dle typu trouby. Ozkusit párátkem, zda je po vpichu suché.
-
Do mísy dáme šlehačky, tvaroh i máslo, přidáme cukr, ztužovače, tresť a opatrně začneme šlehat(má tendenci to zpočátku stříkat) Nakonec to došleháme do hustého krému.
-
V mikrovlnce rozpustíme tak na dvakrát, třikrát v mléku čokoládu a dobře rozmícháme.(viz poznámka)
-
Hotový korpus propícháme párátkem a poléváme horkou čokoládou.
-
Potom naskládáme pokrájený banán na plátky, zakryjeme krémem.
-
Dáme pěkně nahřát pánev na plotnu a když je horká, vsypeme kokos. Pozor, rychle růžoví, tak míchat a třesat, aby lehce zrůžověl. Tím potom posypeme doposud ještě krásně bílou louku, tedy rozetřený krém.
-
Dát rozležet do druhého dne.
Poznámka od kuchařky
Včera byla dobrá, ale dneska…mňam mňam.
Kombinační nápad okamžiku 😉
p.s. na to provlhčení korpusu jsem vlastně využila svůj recept na jednoduchou horkou čokoládu: