Řez zasněžená louka u elektrárny

78
- reklama -

Suroviny

4 vejce
4 PL studené vody
4 PL cukru krupice
4 PL hladké mouky
1/4 sáčku prášku do pečiva
Na provlhčení korpusu:
200 ml mléka
50 g hořké čokolády( pro čokoládníky klidně i více)
Na krém:
2x smetana ke šlehání, či šlehačka
1 kostka tvarohu
1 pomazánkové máslo
2x ztužovač šlehačky
5 PL cukru (upravte si sladkost dle vlastní chuti)
dala jsem i pár kapek vanilkové tresti
Na proložení 2 velké banány
Na posyp 1 hrnek kokosu

Postup přípravy receptu

  1. Vejce vyšlehat s cukrem do pěny, přišlehat vodu po lžících a vmíchat mouku s práškem do pečiva.

  2. Nalít do vymazaného a vysypaného pekáče či plechu s vyšším krajem.

  3. Péct na cca 160°C asi 15-20 min, dle typu trouby. Ozkusit párátkem, zda je po vpichu suché.

  4. Do mísy dáme šlehačky, tvaroh i máslo, přidáme cukr, ztužovače, tresť a opatrně začneme šlehat(má tendenci to zpočátku stříkat) Nakonec to došleháme do hustého krému.

  5. V mikrovlnce rozpustíme tak na dvakrát, třikrát v mléku čokoládu a dobře rozmícháme.(viz poznámka)

  6. Hotový korpus propícháme párátkem a poléváme horkou čokoládou.

  7. Potom naskládáme pokrájený banán na plátky, zakryjeme krémem.

  8. Dáme pěkně nahřát pánev na plotnu a když je horká, vsypeme kokos. Pozor, rychle růžoví, tak míchat a třesat, aby lehce zrůžověl. Tím potom posypeme doposud ještě krásně bílou louku, tedy rozetřený krém.

  9. Dát rozležet do druhého dne.

Poznámka od kuchařky

Včera byla dobrá, ale dneska…mňam mňam.

Kombinační nápad okamžiku 😉

p.s. na to provlhčení korpusu jsem vlastně využila svůj recept na jednoduchou horkou čokoládu:

http://www.toprecepty.cz/recept/11898-expresni-hor…