
- reklama -
Suroviny
- 1 kg pšeničné mouky hladké
- 1,5 dkg soli
- 1,5 dkg droždí
- 1,5 dkg cukru
- 4,5 dcl vody Z tohoto množství vyrobíme 24 ks pečiva-50 g.
- Výroba těsta je podle základního postupu „Máslový rohlík“
- Kvásek-těsto.
Postup přípravy receptu
-
Tvarujeme z dobře vyzrálého těsta bulky a žemle.
-
Žemle řezané – stočené bochánky těsta se zformují do podlouhého tvaru a po zavlažení se před sázením 2x nebo 3x naříznou šikmo ostrým nožem.
-
Žemle hladké- stočené bochánky dáme hned na plechy a necháme kynout. Po dostatečném nakynutí zavlažíme bochánky vodou a dáme do pečícího prostoru.
-
Pečení:
Zavlažené pečivo pečeme v zapařeném pečícím prostoru. Pečení má být za dostatečného množství páry a stejnoměrné teploty pece. Doba pečení je podle hmotnosti výrobků. Menší pečivo 8 minut, větší kusy 14 minut a pečivo o hmotnosti 500 g 18-20 minut.
Poznámka od kuchařky
Kuchař: fb.lib