- reklama -
Suroviny
4 porce
- Kuřecí křidélka
- 1 menší brokolice
- 1 cibule
- 100 g uzené slaniny
- 1 dl sladké smetany
- 1 lžíce hladké mouky
- 1/2 lžičky kari
- sůl
- bílý pepř
Postup přípravy receptu
-
Na kocky narezanú slaninu opražíme a orestujeme na nej na polkolieska narezanú cibuľu.
-
Na tento základ rozložíme osolené a okorenené krídelká, podlejeme vodou a dusíme 20 minút.
-
Potom krídelká obložíme ružičkami brokolice, podlejeme tak, aby bolo dosť tekutiny na omáčku, a dusíme ešte 10 – 15 minút. Krídelká vyberieme a udržiavame v teple.
-
Brokolicu so šťavou rozmixujeme. V smotane rozmiešame múku a kari a zahustíme omáčku. Krátko povaríme. Dosolíme, dokoreníme. Na tanieri krídelká prelejeme omáčkou.
Kuchařka: tejaja