Marinovaný vepřový bok

82
- reklama -

Suroviny
4 porce

8 plátků z vykostěného libovějšího vepřového boku
sůl
marináda:
100 ml sherry
3 lžíce třtinového cukru
3 stroužky česneku
2 cm čerstvého zázvoru
4 lžíce rajského protlaku
80 ml sójové omáčky
1 lžíce dijonské hořčice

Postup přípravy receptu

  1. Cukr a sherry nalijeme do kastrůlku a zahříváme, až se cukr rozpustí.


    Zobrazit celý recept

  2. Přidáme prolisovaný česnek a zázvor a vaříme 10 minut. Poté přidáme rajský protlak, sójovou omáčku a hořčici, prošleháme a při promíchávání vaříme ještě 5 minut.

  3. Marinádu necháme vychladnout a naložíme do ní osolené plátky bůčku. Necháme marinovat 2 hodiny či přes noc. Troubu předehřejeme na 200°C a vložíme do ní pekáček s masem a marinádou. Zapečeme asi 10 minut, podlijeme trochou horké vody, snížíme na 180°C a pečeme asi hodinu. Podáváme s pečivem.

Poznámka od kuchařky

Podle časopisu Albert, mírně upraveno.