Překvapivě šťavnaté karbanátky s Hermelínem a paprikou

52
- reklama -

Suroviny
8 kusů

500 g mletého masa mix
1 větší cibule
3 stroužky česneku
1 Hermelín
1/2 červeného paprikového lusku
100 ml mléka (nebo vody)
1 vejce
pepř
majoránka (mateřídouška)
petrželka
sůl
strouhanka

Postup přípravy receptu

  1. Maso dáme do mísy, osolíme, opepříme, dáme mléko, promícháme a necháme 20 minut odpočinout.


    Zobrazit celý recept

  2. Pak přidáme mateřídoušku, nadrobno nakrájenou cibuli, propasírovaný česnek, nadrobno nakrájenou papriku, Hermelín nakrájený na kostičky, vejce, petrželku a důkladně promícháme. Pokud by se zdálo, že je masa řidší, můžeme přidat strouhanku.

  3. Pak utvoříme koule, které dáváme do strouhanky a tam je dlaní rozmáčkneme do tvaru karbanátku, obalíme i z druhé strany, smažíme na menším množství oleje, nejprve přikryté, pomalu tak na 150°C, aby se pěkně propekly a sýr se rozpustil.

  4. Potom opečeme ještě chvíli z obou stran nepřikryté a na větší stupeň.

Poznámka od kuchařky

Už jsem je někdy dávno zkoušela, dneska jsem si na ně vzpomněla a přidala jsem ještě papriku, protože ta je se sýrem velmi dobrá a výsledek byl znát. Jsou velmi šťavnaté!