- reklama -
Suroviny
4-5 porcí
- 1 kg kuřecích křidélek
- 10 lžic strouhanky
- 1 špetka soli
- 10 lžiček Tandoori masala (lze i méně – dle chuti každého)
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí křidélka očistíme od nečistot, omyjeme a zbavíme špiček (kdo chce, může nechat).
-
Do igelitového sáčku nasypeme všechny přísady a sáčkem zatřepeme.
-
Do takto připraveného sáčku vkládáme jednotlivá křidélka, já dělám i 5 najednou, protřepu – křidélka se pěkně obalí kořeněnou směsí a takto obalená křídla naskládám na plech. Já používám pečící papír.
-
Vložíme do vyhřáté trouby na cca 180-200 st a pečeme si 30 minut.
-
Poté křidélka otočíme a dopékáme do požadované barvy, už asi 10-15 minutek.
Poznámka od kuchařky
Množství směsi je orientační, záleží na chuti každého – dá se tam dát i hořčičné semínko, pálivá kořenící směs ..
Kuchařka: Petra Ku.