- reklama -
Suroviny
4 porce
- 600 g brambor
- 80 – 100 g hladké mouky
- 4 plátky uzené krkovičky
- špetka mletého černého pepře
- majoránka
- 2 stroužky česneku
- 2 vejce
- sůl
- olej na smažení
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupeme a najemno nastrouháme do mísy. Osolíme je a chvíli necháme stát. Poté z nich vymačkáme přebytečnou tekutinu, okořeníme je a přidáme k nim prolisovaný česnek, vejce a mouku. Vypracujeme těsto.
-
Na pánvi rozehřejeme olej.
-
Po jejím dně rozprostřeme těsto, jako bychom smažili bramborák.
-
Na jednu polovinu placky položíme plátek uzené krkovičky.
-
Když se maso zespodu zapeče, přeložíme volnou polovinu placky přes maso.
-
Kapsu dopečeme po obou stranách dozlatova. Stejným způsobem připravíme zbylé porce. Kapsy rozložíme do pekáčku a vložíme do trouby. Při 180°C je asi 10 minut necháme propéct.
Kuchařka: padushka