
- reklama -
Suroviny
- Rýže (natural)
- Brokolice
- Žampiony a kukuřice (v plechovce)
- Slunečnicová semínka
- Cibule
- Podravka
- Kari koření
- Olej
Postup přípravy receptu
-
V hrnci si na oleji osmahneme cibulku, po tom přidáme omytou rýži (hrnek) a 1,5 hrnku vody a necháme provařit. Poté zakryjeme pokličkou a necháme vodu úplně vypařit.
-
Hrnec s rýži dáme do trouby a pečeme na 200°C asi 20 minut.
-
Mezitím si ve vroucí vodě povaříme omytou brokolici, natrhanou na malé růžičky, až je brokolice měkká scedíme a necháme okapat.
-
V hluboké pánvičce si lehce osmahneme slunečnicová semínka, k nim přidáme kukuřici, žampiony, brokolici a rýži. Ochutíme podravkou a kari kořením a můžeme podávat.
Poznámka od kuchařky
Koření můžete dát jakékoliv, dle vlastní chuti. Pepř, sůl, oregáno….
Také můžeme ještě nakonec posypat strouhaným sýrem.
Kuchařka: Navrmi