Koláč na švédský způsob

31
- reklama -

Suroviny

Na těsto:
120 g másla
250 ml hladké mouky
80 g moučkového cukru
1 lžička prášku do pečiva
1/2 vanilkového cukru
špetka soli
2 PL lžíce alkoholu
Na náplň:
8 středních jablek
1 vanilkový cukr
mletá skořice dle chuti
2 stracciatellový tvarohový jogurt Activia
1 smetana ke šlehání
2 KL škrobu (nebo pudinkového prášku)
2 balíček sušenek BEBE Dobré ráno
2 vejce
hrst kokosových lupínků (nebo mandlových)

Postup přípravy receptu

  1. Směs na těsto jsem dala do pekárny, krom alkoholu. Dala program těstoviny cca 15min a když se promísil tuk se suchými ingrediencemi, přidala jsem alkohol. Nechat vypracovat těsto a dát odpočnout. Nebo vypracovat něco jako linecké ručně, či v robotu.


    Zobrazit celý recept

  2. Mezitím oloupat jablka a nakrájet na slabé plátky.

  3. Těsto namačkat do dortové formy. Pomohla jsem si válečkem na dně formy a pak jsem si rozvalovala plátky a ty dávala na boky formy(nevymazávat,nevysypávat)

  4. Na dno vyskládat první vrstvu jablek, posypat nadrcenými BEBE a troškou skořice. Takhle vyskládat zbytek jablek.

  5. Jogurty, smetanu,vejce a vanilkový cukr vymíchat a nalít na vyskládaná jablka. Obsah stlačit. Vršek posypat plátkovým kokosem, nebo plátky mandlí.

  6. Péct v troubě na cca 160-175°C asi 45 minut, dle trouby.

Poznámka od kuchařky

Je to šťavnatá dobrota, výtečná teplá i studená. K teplé by sedla možná i zmrzka.

Inspirace s úpravami dle možností špajzky na alenkyfood.blog