Suroviny
- Na těsto:
- 120 g másla
- 250 ml hladké mouky
- 80 g moučkového cukru
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1/2 vanilkového cukru
- špetka soli
- 2 PL lžíce alkoholu
- Na náplň:
- 8 středních jablek
- 1 vanilkový cukr
- mletá skořice dle chuti
- 2 stracciatellový tvarohový jogurt Activia
- 1 smetana ke šlehání
- 2 KL škrobu (nebo pudinkového prášku)
- 2 balíček sušenek BEBE Dobré ráno
- 2 vejce
- hrst kokosových lupínků (nebo mandlových)
Postup přípravy receptu
-
Směs na těsto jsem dala do pekárny, krom alkoholu. Dala program těstoviny cca 15min a když se promísil tuk se suchými ingrediencemi, přidala jsem alkohol. Nechat vypracovat těsto a dát odpočnout. Nebo vypracovat něco jako linecké ručně, či v robotu.
-
Mezitím oloupat jablka a nakrájet na slabé plátky.
-
Těsto namačkat do dortové formy. Pomohla jsem si válečkem na dně formy a pak jsem si rozvalovala plátky a ty dávala na boky formy(nevymazávat,nevysypávat)
-
Na dno vyskládat první vrstvu jablek, posypat nadrcenými BEBE a troškou skořice. Takhle vyskládat zbytek jablek.
-
Jogurty, smetanu,vejce a vanilkový cukr vymíchat a nalít na vyskládaná jablka. Obsah stlačit. Vršek posypat plátkovým kokosem, nebo plátky mandlí.
-
Péct v troubě na cca 160-175°C asi 45 minut, dle trouby.
Poznámka od kuchařky
Je to šťavnatá dobrota, výtečná teplá i studená. K teplé by sedla možná i zmrzka.
Inspirace s úpravami dle možností špajzky na alenkyfood.blog