Bábovka s ořechovou drobenkou

63
- reklama -

Suroviny

Drobenka:
125 ml cukru krupice
1 ČL vrchovatá lžička mleté skořice
125 ml posekaných vlašských ořechů
hrst posekaných rozinek
Těsto:
kostka másla (nebo Hera)
250 ml cukru krupice
3 vejce
vanilkový cukr
1 kelímek kysané smetany
1 KL lžička jedlé sody
1/2 l polohrubé mouky
1/2 prášku do pečiva
1/2 KL lžičky soli
rumová tresť

Postup přípravy receptu

  1. Ingredience na ořechovou drobenku smícháme.


    Zobrazit celý recept

  2. Změklý tuk vyšleháme s cukrem a trestí, potom přidáme vejce a šleháme do nadýchaného krému.

  3. Smetanu smícháme se sodou a střídavě jí s moukou, smíchanou s práškem do pečiva a solí vešleháme do směsi.

  4. Formu vymažeme a vysypeme moukou. Pomocí lžíce dáme trochu těsta na dno a rozetřeme do stran. Posypeme hustě drobenkou. Znovu dáme těsto a znovu drobenku. Ukončíme tak, že vrch posypeme drobenkou a lehce přitlačíme do těsta.

  5. Dáme péct na 160°C cca na 40 minut, ozkoušíme vpichem špejle, zda je suchá.

Poznámka od kuchařky

Inspirace s drobnými úpravami na labužníkovi

Ta drobenka…děsná mňamka a když se zapečou ořechy..výborný a už plánuju, nač to ještě využiju 😉