
- reklama -
Suroviny
- 300 g čočky
- 700 g kysaného zelí
- pepř
- bobkový list
- kmín
- sůl
- voda
- tekuté polévkové koření (kdo používá)
- Na knedlíčky:
- 300 g mleté maso – vepřové – vepřové plecko
- 1 vejce
- sůl
- 2 PL strouhanky
- 1 PL polohrubé mouky
- 1-2 stroužky česneku
- pepř
- zakysaná smetana
Postup přípravy receptu
-
Prebratú umytú šošovicu dáme variť s bobkovým listom do vody.
-
Zvlášť dáme variť do vody kyslú kapustu s čiernym korením a rascou, varíme cca 15 minút.
-
Do mletého mäsa vpracujeme ostatné prísady, formujeme knedlíčky – guličky o primere cca 3 cm. Necháme odstáť.
-
Keď je šošovica skoro úplne uvarená, osolíme, vložíme knedlíčky a uvaríme ich – cca 8 minút – ochutnáme po uplynulej dobe, príp. dovaríme.
-
Do šošovice s knedlíčkami vlejeme uvarenú kyslú kapustu, dochutíme a vypneme zdroj tepla.
Poznámka od kuchařky
Servírujeme s kyslou smotanou.
Je možné aj zasmažiť, ja som dnes od zásmažky – jíšky upustila.
Kuchař: magdalenka