
Suroviny
- 1 balíček tříbarevných špaget
- 500 g kuřecích prsních řízků
- 2 polévkové lžíce másla
- 4 cherry rajčátka
- sůl
- barevný pepř
- 1 polévková lžíce hořčičných semínek
- 1 svazek cibulky
- 250 ml smetany
- 2-3 polévkové lžíce plnotučné hořčice nebo jiné hořčice
- 1 žloutek
- 1 ČJ citronové šťávy
- nať z cibulek (na posypání pokrmu)
Postup přípravy receptu
-
Špagety uvaříme podle návodu.
-
Maso očistíme a pokrájíme na větší kousky a osmažíme na másle po obou stranách na 6-8 minut.
-
Cibulku si očistíme a pokrájíme na kolečka, omytá rajčátka pokrájíme na plátky a vše přidáme k masu ještě orestovat. Pak necháme osmahnout i hořčicová semínka.
-
Maso mezitím vyjmeme a zabalíme do alobalu a udržujeme ho nadále v teple. Vypečenou šťávu z masa se všemi surovinami rozmícháme se smetanou, povaříme, ochutíme hořčicí, citronovou šťávou, osolíme a opepříme barevným pepřem.
-
Žloutky pak rozšleháme s troškou teplé hořčicové smetany a vmícháme do omáčky.
-
Kuřecí kousky s omáčkou připravíme na talíře a podáváme se špagetami. Ozdobíme pokrájenou zelenou natí z cibulky.
Poznámka od kuchařky
Ideální je na tento receptík maso z vepřové panenky, ale měla jsem doma jen kuřecí maso, takže se dá i jinak a dle každého z Vás.
Špagety jsou z Lidlu, měli tam na koncí října „Italské potraviny“ a mnoho druhů těstovin i tyto špagety „Triccolora“ a tak jsem je zkusila, jsou chutné. Dle rcp. z kalendáře na rok 2012.









