- reklama -
Suroviny
- 1/2 hrnečku melasy (hnědého cukru)
- 2 hrnečky strouhanky
- 1 hrnek sušeného ovoce (brusinek, švestek, nebo jiného ovoce)
- 1 lžička nového koření mletého
- 1 lžička skořice mleté
- 1 lžička zázvoru strouhaného
- 1 lžička jedlé sody
- 1/2 lžičky soli
- 250 g másla rozehřátého
- 1 PL vody vřelé
- 1/2 hrnečku mouky polohrubé
Postup přípravy receptu
-
V míse smíchat všechny suroviny a těsto dát do pudinkové formy důkladně vymazané tukem a vysypané moukou nebo strouhankou. Formu uzavřít.
-
Nemáte-li pudinkovou formu, můžete použít jakoukoliv vyšší nádobu odolnou vysoké teplotě, kterou přikryjete alobalem a řádně utěsnit.
-
Vařit 2 hodiny ve vodní lázni (do hrnce nalít horkou vodu tak, aby sahala do poloviny pudinkové formy a přikrýt poklicí). Občas je třeba zkontrolovat stav vody. Hotový pudink dozdobit ovocem, šlehačkou, javorovým sirupem.
Poznámka od kuchařky
Pudinkovou formu má Rebeka u svého pudinku:
Kuchařka: Nadja