Marcipánové cukroví

224
- reklama -

Suroviny

Na těsto:
300 g hladké mouky
200 g cukru moučka
200 g másla nebo hery
půl sáčku vanilkového cukru
marcipán:
100 g marcipánu
1/2 lžičky pomerančového aroma
3 lžice nastrouhané čokolády

Postup přípravy receptu

  1. Ze surovin na těsto uděláme těsto a rozdělíme na polovinu.

  2. Z každé poloviny uděláme na folii váleček dlouhý cca 25cm.

  3. Ve válečkách uděláme pomoci konce vařečky po celé délce žlábek.

  4. Ze surovin na marcipán uděláme hmotu a rozdělíme na polovinu.

  5. Z každé poloviny uděláme váleček stejně dlouhý jako váleček z těsta.
    Do těsta pak dáme marcipánový váleček. Kraje žlábku spojíme k sobě a pomocí folie vytvarujeme čtyřhranné válečky a dáme min. ma 2 hodiny do lednice ztuhout.

  6. Poté krájíme čtverečky 1cm silné, dáme na papírem vyložený plech a pečeme v předehřáté troubě na 180st do zrůžovění.
    Můžeme dozdobit čokoládou.

Poznámka od kuchařky

U nás nejlepší cukroví, co jsme kdy měli.