
- reklama -
Suroviny
1 porce
- 100 g – polotovary na smažení
- 100 g – čokoláda na vaření
- 20 g – máslo
- 100 ml – mléko
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve si připravíme lupínky ke smažení. Tyto polotovary poté usmažíme ve fritovacím hrnci nebo na pánvičce při teplotě 180–200°C. Pokud po několika sekundách zvětší svůj objem a získají zlatavou barvu, tak má olej správnou teplotu.
-
Nabereme hrst snacků a opatrně je vhodíme do rozpáleného oleje. Snacky jsou hotové během 5-10 vteřin.
-
Čokoládu začneme připravovat ihned poté, abychom měli snacky stále teplé a křupavé. Rozehřejeme velmi pozvolna 100 ml mléka a přidáme čokoládu. Pozvolna mícháme několik minut.
-
Nakonec přidáme 20 g másla a čekáme, až se rozpustí. Teď už jen snacky polijeme horkou čokoládou. Doporučujeme čokoládu nechat na snacku zchladit 5-10 minut v lednici. Až ochutnáte, pochopíte.
Kuchař: n.lenka2