- reklama -
Suroviny
- Těsto:
- 150 ml oleje
- 2 vejce
- 150 g bílého jogurtu
- 130 g krystalového cukru
- 200 g hladké mouky
- 1/2 balíčku kypřícího prášku
- Dále:
- 3 žloutky
- vanilka
- 80 ml mléka
- 1 lžička vanilkového pudinku
- 100 ml kondenzovaného slazeného mléka
- rum
- kakao
Postup přípravy receptu
-
Pečení:
Vejce krátce prošleháme s cukrem, za postupného přilévání oleje. Poté vmícháme jogurt a prosátou mouku s kypřícím práškem. Vlejeme do libovolné formy (bábovková, dortová atd.) a pečeme asi na 180°C. Upečeme, vyzkoušíme špejlí, zda se těsto nelepí. -
Horký moučník vyklopíme do velké mísy, pomocí lžíce ho rozdělíme na několik částí, a ty ještě horké polejeme rumem (80 ml).
-
V teflonové pánvi, nebo jiném hrnci zahřejeme mléko s rozmíchaným pudinkem, po zabublání ztlumíme a důkladně v něm rozmícháme žloutky. Po vypnutí zamícháme s kondenzovaným mlékem. Tuto směs budeme zpracovávat s navlhčeným moučníkem. Pro lepší zpracování můžeme použít ponorný mixér. Pokud je těsto stále suché zvlhčujeme rumem a obalujeme v holandském kakau.
Kuchař: –ReNi–