- reklama -
Suroviny
4 porce
- 4 Hermelíny
- 4 lžičky bazalkového pesta
- 4 stroužky česneku
- 1 velká cibule
- hrubě mletý pepř
- jemná mořská sůl
- olej
Postup přípravy receptu
-
Hermelíny podélně rozkrojíme a každý vnitřek potřeme lžičkou bazalkového pesta. Poklademe tenkými plátky česneku, posypeme čerstvě namletým pepřem a přiklopíme.
-
Cibuli nakrájíme na velmi tenká půlkolečka a zasolíme mořskou solí.
Do přiměřeně velké uzavíratelné nádoby vrstvíme nasolenou cibuli a plněné hermelíny. Pokud chceme, přidáme feferonku a zalijeme olejem. -
Uložíme na pět dní do ledničky a další den – před konzumací – necháme při pokojové teplotě.
Kuchařka: Eliza