Dort s karamelovým krémem a se strouhanou čokoládou

132
- reklama -

Suroviny
16 porcí

Těsto dole v příloze:
šlehačka
ztužovač
ovoce
Karamelový krém:
250 ml mléka
1 vanilkový puding
1 máslo
3 lžíce karamelu – už se dá koupit zkaramelizované salko
4 lžíce strouhané čokolády na vaření

Postup přípravy receptu

  1. Druhý den korpus prořízneme a pomažeme ušlehanou šlehačkou se ztužovačem. Přidáme ovoce a přiložíme vršek korpusu.

  2. Krém: Tak dvě – tři hodiny před zdobením dortu si připravíme krém. Část mléka si zahřejeme. Zbytek mléka si zamícháme s vanilkovým pudinkem a do vroucího mléka vlijeme. Vaříme a mícháme do hustoty krému. Špachtlí si krém přendáme do jiné nádoby, uhladíme a ze strany nalíváme studenou vodu, tak aby byl krém ponořený. Zabráníme tak škraloupu.

  3. Necháme vystydnout v pokojové teplotě spolu s jedním máslem a s plechovkou salka. Připravíme si i nastrouhanou čokoládu.

  4. Vodu z nádoby vylijeme, do krému nepřidáváme žádný cukr, salko je sladké, tak to bude stačit a šleháme do kaše. Pak postupně přidáme změklé máslo a stále šleháme. Když je krém krásně mazlavý, dáme do krému tak tři lžíce karamelu. Kdo má rád více sladký, může i víc. A zašleháme. Když nám chuť odpovídá, přidáme tři lžíce strouhané čokolády na vaření. A zdobíme podle fantazie.

  5. Krémem pomažeme boky a vršek dortu. Strany jsem nechtěla mít hladké, dala jsem krému víc a vidličkou ho škrábala, z jedné strany, pak z druhé. Cukrářským sáčkem zdobíme vršek a spodek dortu – bobečkama. Pak je to na naší fantazii. Bobečkama jsem udělala na vršku dortu kolečka a různě ozdobila. Do některých jsem dala krém, strouhanou čokoládu, co zbyla, nebo krájecí čokoládu. Aby to nebylo tak smutný, přizdobila jsem dort alginátovým ovocem.

Poznámka od kuchařky

http://www.www.toprecepty.cz/recept/8591-mramorovy…

První dort je pro mojí sestru, aby věděla, jak taky peču. Má to s manželem k výročí svatby.

A druhý dort je pro mojí maminku k narozeninám. Chtěla ovocný