
- reklama -
Suroviny
- Těsto:
- 350 g hladké mouky
- 210 g mletého cukru
- 140 g ořechů
- 280 g tuku
- citrónová kůra
- 1/2 ČL koření do perníku
- 1 žloutek
- máslový krém (např. ořechový, kávový, čokoládový)
- čokoládová poleva
Postup přípravy receptu
-
Vypracujeme těsto, necháme ho v chladnu odpočinout.
-
Těsto rozdělíme na menší kousky a vtlačíme je do formiček na rohlíčky. Formičky nevymazáváme, mezi jednotlivým plněním stačí vytřít papírovou utěrkou.
-
Po upečení necháme chvíli vychladnout a rohlíčky lehce vyjmeme z formiček.
-
Slepujeme máslovým krémem a rohy namáčíme v čokoládě.
Poznámka od kuchařky
Máslový krém:http://www.toprecepty.cz/recept/24249-maslovy-krem…
Zdroj: Mám téměř totožný recept po babičce pouze se do těsta dává méně tuku. Těsto bylo křehké a při vyklápění se mi rohlíčky často lámaly. Tento recept jsem před několika lety našla na stránkách
http://www.cukrovi.kvalitne.cz/
Je naprosto skvělý, rohlíčky se nelámou a krásně se vyklápí.
Kuchařka: Bahula