Kokosové laskonky

61
- reklama -

Suroviny

Bílková hmota:
6 bílků
330 g krupicového cukru
100 g moučkového cukru
170 g kokosu
Náplň:
1 karamelové kondenzované mléko
1 máslo
2 hrsti mletých ořechů
čokoláda na ozdobení

Postup přípravy receptu

  1. Bílky s cukry ve vodní lázni nad parou vyšleháme do hustého sněhu. Necháme trochu vychladnout, opatrně vmícháme kokos.


    Zobrazit celý recept

  2. Na plech vyložený pečícím papírem přes šablonu tvoříme laskonky.
    Troubu předehřejeme na 120°C. Vložíme plech s laskonkami a zapékáme 15 minut až laskonky naběhnou. Poté stáhneme teplotu na 80°C a necháme dosušit při pootevřených dvířkách trouby, které podložíme korkovou zátkou nebo dřevěným kolíčkem na prádlo. Sušíme asi 15 minut. Teplotu sušení musíme odzkoušet sami, každá trouba peče jinak. Sundáme z plechu, necháme vychladnout.

  3. Náplň: máslo a mlékem vyšleháme do pěny a pak vmícháme mleté ořechy.
    Vychladlé laskonky slepujeme po dvou náplní a vrch pocákáme čokoládou, necháme v chladu ztuhnout.