- reklama -
Suroviny
- Bílková hmota:
- 6 bílků
- 330 g krupicového cukru
- 100 g moučkového cukru
- 170 g kokosu
- Náplň:
- 1 karamelové kondenzované mléko
- 1 máslo
- 2 hrsti mletých ořechů
- čokoláda na ozdobení
Postup přípravy receptu
-
Bílky s cukry ve vodní lázni nad parou vyšleháme do hustého sněhu. Necháme trochu vychladnout, opatrně vmícháme kokos.
-
Na plech vyložený pečícím papírem přes šablonu tvoříme laskonky.
Troubu předehřejeme na 120°C. Vložíme plech s laskonkami a zapékáme 15 minut až laskonky naběhnou. Poté stáhneme teplotu na 80°C a necháme dosušit při pootevřených dvířkách trouby, které podložíme korkovou zátkou nebo dřevěným kolíčkem na prádlo. Sušíme asi 15 minut. Teplotu sušení musíme odzkoušet sami, každá trouba peče jinak. Sundáme z plechu, necháme vychladnout. -
Náplň: máslo a mlékem vyšleháme do pěny a pak vmícháme mleté ořechy.
Vychladlé laskonky slepujeme po dvou náplní a vrch pocákáme čokoládou, necháme v chladu ztuhnout.
Kuchařka: kucerova45