
- reklama -
Suroviny
    
- 200 g pol. mouky
- 200 g hl. mouky
- 300 g mletého máku
- 200 g mouč. cukru
- 1 lžic sody
- 1 kg jablek omytých
- 1 van. cukr
- mletá skořice
- 200 g másla nebo Hery – máslo lepší
Postup přípravy receptu
- 
Sypké přísady smícháme, rozdělíme na 3 díly. 
- 
Troubu rozpálíme na 180-200°C. Plech vymažeme, vysypeme nebo pokryjeme pečicím papírem (plech 20×30 cm). 
- 
Na plech dáme 1 díl sypké směsi, 1/2 nastrouhaných jablek, pak směs, opět jablka a zase směs. 
- 
Jablka sypeme vanilkovým cukrem a skořicí. 
- 
Máslo rozpustíme a důkladně zalijeme koláč. 
- 
Pečeme, dokud na povrchu nezezlátne (cca 1/2 hodiny). 
            Kuchařka: Hannah.Montana
        
