- reklama -
Suroviny
- 420 g hladké mouky
- 90 g moučkového cukru
- 200 g Hery
- 3 žloutky
- špetku soli
- karamelová náplň:
- 1 slazené kondenzované mléko (den předem zkaramelizujeme = 2 hod. vaříme v zavřené plechovce)
- 200 g másla
- čokoládovou polevu tmavou
- mandle nebo vlašské ořechy
Postup přípravy receptu
-
Důkladně propracujeme těsto na košíčky a dáme do chladu „odpočinout“.
-
Košíčky pečeme ve vymazaných formičkách dozlatova, teplota cca 170 – 180 °C.
-
Vychladlé zkaramelizované mléko (nebo Salko karamel) utřeme se změklým máslem v hladký krém, kterým pak naplníme košíčky.
-
Karamelový krém potáhneme čokoládovou polevou a ozdobíme oříškem.
Kuchařka: Johanna