
- reklama -
Suroviny
2 porce- velké
- Salát:
- 1/2 ledového salátu
- 10 cherry rajčátek
- 1/3 salátové okurky
- 2 malé papriky
- 1 polévková lžíce olivového oleje
- citronová šťáva z 1 citronu
- 2 filety lososa s kůží i bez
- sůl
- pepř nejlépe v mlýnku
- citronová šťáva z 1 citronu
- Parmezánová omáčka:
- 100 g nastrouhaného parmazánu
- 400 ml smetany 30 %
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si uvaříme omáčku, aby stihla vychladnout. Rozehřejeme pánev a vsypeme sýr, na mírném plameni necháme trochu rozpustit, podlejeme smetanou a necháme provařit, metličkou promícháme. Odstavíme a necháme v chladu vychladnout.
-
Na druhé pánvi teflonové či grilu osmahneme osoleného, opepřeného a citronovou šťávou zakápnutého lososa. Vidličkou natrháme na větší kousky.
-
Zeleninu omyjeme a nakrájíme na menší kousky, zakápneme olejem a citronem.
Poznámka od kuchařky
Do salátové misky nabereme salát, poklademe lososem, posypeme ještě trochou parmezánu- nejlépe na hoblinky a přelijeme omáčkou nebo servírujeme v omáčníku.
Kuchařka: k.radulka