
- reklama -
Suroviny
- 400 g směsi Bramborové knedlíky v prášku
- 100 g hladké mouka
- 1 rovná lžíce grilovacího koření
- 250 ml mléka
- 100 ml oleje
- 1 vejce
- 42 g droždí (1 kostka)
Postup přípravy receptu
-
Do pekárny dáme suroviny v pořadí tekuté – sypké.
-
Navrch nadrobíme droždí a pustíme program Těsto.
-
Po vykynutí vyválíme na tloušťku 0,5cm a rádlem na pizzu nakrájíme na 0,5-1cm tenké a 20cm dlouhé proužky, které několikrát přetočíme do vrtule a dáme vedle sebe na plech s pečicím papírem.
-
Můžeme dát blízko sebe, těsto nelepí ani již nezvětší výrazně objem.
-
Pečeme 10min v troubě na 200°C.
Poznámka od kuchařky
Improvizace v rámci silvestrovských příprav. Netušila jsem, jak můj výmysl dopadne a zda bude poživatelný, ale příjemně překvapil. Tyčky jsou vláčné, ne tvrdé a křupavé jako klasické moučné.
Kuchařka: isindy