
- reklama -
Suroviny
- 1 vykuchaný kapr, pokrájený na podkovy
- hrubá mořská sůl, pepř, celý kmín
- drcená sušená rajčata
- 300 ml piva
- 3-4 stroužky česneku
- libeček
- máslo
Postup přípravy receptu
-
Vykuchaného kapra naporcujeme na podkovy, které osolíme hrubou mořskou solí, posypeme kmínem a drcenými sušenými rajčaty.
Cibuli pokrájíme na kolečka, česnek na plátky.
Porce kapra vložíme do pekáčku, který jsme vytřeli máslem. -
Na porcovaného kapra nasypeme kolečka cibule a plátky česneku. Porce kapra poklademe plátky másla. Nakonec podlijeme pivem. Připraveného kapra vložíme do rozehřáté trouby na 170 stupňů a pečeme dozlatova.
Podléváme výpekem. Kapra dopečeme do krásné zlatavé barvy.
(můžeme ke konci pečení pekáček s kaprem vložit v troubě na program „gril“).. -
Podáváme se šťouchaným bramborem a se strouhaným čedarem. Zdobíme libečkem.
Kuchařka: Ivace64