
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 2 kuřecí prsa
- 15 dkg hlívy ústřičné
- 3 stonky řapíkatého celeru
- olivový olej
- pepř
- sojová omáčka
- Worcesterová omáčka
- koření na čínu
- 3 lžíce rajčatového pyré
- 2 rajčata
- Solamyl
- naťová petrželka
- vývar nebo voda
- chilli paprička sušená
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí prso nakrájíme na malé kousky.
-
Na olivovém oleji na pánvi osmahneme, opepříme.
-
Přidáme nakrájenou hlívu ústřičnou.
-
Zakápneme worčestrem, sojovkou a okořeníme kořením. Dusíme.
-
Přihodíme na kousky nakrájený řapíkatý celer, chilli papričku a zastříkneme vývarem nebo vodou.
-
Přidáme nakrájená rajčata a rajčatové pyré.
-
Poprášíme solamylem, popřípadě přidáme vývar nebo vodu a krátce podusíme.
-
Nakonec vložíme hrst nakrájené listové petržele a zelenou část řapíkatého celeru.
-
Příloha – opečené brambory, rýže, bramborová kaše, chléb.
Kuchařka: BILKOVAI