- reklama -
Suroviny
- 1,5 kg celeru
- 1 l octa
- 1,2 l vody (6 sklenek)
- 2 kávová lžička cukru
- 3 ks bobkového listu (vavřín)
- 5 ks nové koření
- 2 kávová lžička soli
Postup přípravy receptu
-
Celer postrouhám na struhadle s velkými oky.
-
Ovařím ve vodě se lžičkou soli cca 5 minut.
-
Udělám si nálev. Ocet, vodu, cukr, vavřín, nové koření, lžičku soli povařím cca 5 – 10 minut.
-
Když mám náladu, tak nechám cukr trochu zkaramelizovat společně s novým kořením a vavřínem, lepší se rozvoní, ale to jen opravdu minutku, aby se nepřipálilo.
-
Celer nacpu do 0,33 sklínek a zaliju horkým nálevem. Zavíčkuji a otočím dnem vzhůru.
Kuchař: gmptop