Suroviny
- 200 g sušených švestek
- 200 ml griotky
- 100 g čokolády na vaření
- 30 g ztuženého tuku (Omega)
Postup přípravy receptu
-
Sušené švestky nejprve omyjeme v teplé vodě, abychom je zbavili všech chemikálií a nečistot na povrchu.
-
Poté překrojíme na poloviny a namočíme přes noc do griotky. Druhý den švestky scedíme, do každé zapíchneme párátko, vyrovnáme na talíř nebo tác a necháme asi 30 min v mrazáku vychladit.
-
Mezitím si v parní lázni rozehřejeme čokoládu se ztuženým tukem. Každou jednohubku omočíme v připravené čokoládě a odložíme na pečicí papír, aby zcela ztuhla
-
. Tím, že jsou švestky vychlazené, čokoláda na nich tuhne mnohem rychleji a zbytečně nestéká dolů.
Poznámka od kuchařky
Toto velmi rychlé pohoštění mělo nečekaný úspěch, tak se o něj dělím, i když to asi není žádný velký objev.
Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.