
- reklama -
Suroviny
- 1/2 kg hovězího masa na guláš – (nakrájený na kostky)
- 1 cibule (na menší kostičky)
- 2-3 brambory (nakrájené na kostky)
- 2 velké mrkve (nakrájené na plátky já krájím na šikmé)
- menší svazek čerstvě petrželky
- 1/2 lžičky kmínu
- sůl
- 2 lžičky mleté sladké papriky
- olej
Postup přípravy receptu
-
V kastrolu rozpálíme olej, osmahneme cibulku do zlatova až skoro do hněda.
-
Přidáme maso, sladkou papriku, kmín, trochu osmahneme, podlijeme troškou vody a na středním plameni dusíme 10 minut pod pokličkou.
-
Poté přidáme 2 litry vody, mrkev, brambory, petrželku, osolíme a necháme přivést k varu. Poté ztlumíme na menši plamen a vaříme 1 hodinu a půl až 2 hodiny.
Poznámka od kuchařky
Manzle ma velmi rad tuhle polevku,vzdy ho postavi na nohy jak pri Chripce nebo i opici.
Ta mrkev tomu da zajimavou chut,sladkost a je velmi dobra
Kuchařka: Corall+Emmy 30.9.2006