
- reklama -
Suroviny
    
- 1 mrkev
 - 1 petržel
 - kousek celeru
 - 2 menší brambory
 - 1 menší cibule
 - hrst sušených hub
 - hrst polévkových nudlí
 - zelená petrželka
 - 1 lžička drceného kmínu
 - majoránka
 - 1 lžíce másla
 - 1 lžíce hladké mouky
 - sůl
 - pepř
 - sádlo (na osmažení zeleniny)
 
Postup přípravy receptu
- 
Sušené houby namočíme do vody. Na trošce sádla osmahneme pokrájenou zeleninu s cibulí.
Osolíme, opepříme a přidáme houby i s vodou, ve které byly namočené.
Zalijeme vodou a přidáme na kostičky nakrájené brambory a uvaříme do poloměkka. - 
Polévku zahustíme tmavší jíškou, připravenou z másla a hladké mouky.
 - 
Pečlivě provaříme a na závěr vsypeme polévkové nudle a větší množství pokrájené zelené petrželky.
 
            Kuchařka: dzungila
        
            








