
- reklama -
Suroviny
- 6 porcí štiky
- 3 veliké brambory
- 1 střední plechovka sterilovaných žampiónů
- 2 velké cibule
- 3 vejce
- 4 lžíce hladké mouky
- 150 g másla
- 5 lžic oleje
- sůl
- pepř
- 15 dkg anglické slaniny
- petrželová nať
Postup přípravy receptu
-
Brambory uvaříme ve slupce – nerozvařit!
-
Na pekáč nakrájíme na kolečka cibuli, vysypeme žampióny, rozložíme na tvrdo uvařená vejce nakrájená na osminky a poklademe plátky másla. Nakonec přidáme uvařené brambory nakrájené na větší kousky. Vše osolíme a opepříme.
-
Štiku naporcujeme, osušíme, osolíme a obalíme v hladké mouce. Prudce opečeme na pánvi na oleji po obou stranách.
-
Takto opečenou štiku položíme na pekáč, na kterém už máme ostatní připravené suroviny. Štiku poklademe anglickou slaninou, posypeme petrželovou natí a pečeme v troubě na grilu, až je slanina i brambory pěkně do křupava opečené.
Poznámka od kuchařky
Základ receptu jsem našla na internetu a upravila jsem si ho.
Kuchařka: hanahcotton