Brambory na víně

66
- reklama -

Suroviny

přibližně 1 kg brambor
2 cibule
15 dkg slaniny
3 lžíce hladké mouky
3 dll hovězího vývaru
2 dll bílého suchého vína
2 bobkové listy
pár snítek rozmarýnu
sůl
pepř
sádlo nebo máslo

Postup přípravy receptu

  1. V pekáčku na másle nebo sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli a slaninu, zaprášíme moukou a chvilku restujeme.

  2. Zalijeme vývarem a vínem, opepříme, osolíme, přidáme bobkový list a rozmarýn a brambory pokrájené na větší kusy.

  3. Promícháme a vložíme přiklopené do vyhřáté trouby na 200°C.

  4. Dusíme do měkka, občas zamícháme.

  5. Podáváme jako přílohu, popř. samostatný pokrm.