
Suroviny
2 porce
- 2 ks pstruha – filety
- kořen zázvoru (5 cm)
- petrželová nať
- máslo
- sůl
- citron
Postup přípravy receptu
-
Pstruha očistíme a zpracujeme na filety (je lepší větší pstruh pokud děláme filety). Filety zbavíme případných zbytků kostí (pokud je nutno – použijeme pinzetu) a z obou stran poctivě osolíme.
-
Kořen zázvoru oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle do misky. Prsty vymačkáme zázvorovou šťávu (je jí opravdu dost) a suchou dřeň ze šťávy odstraníme. Přidáme kávovou lžičku šťávy z čerstvého citronu a trochu jemně nasekané petrželové natě. Vše smícháme a necháme chvilku odležet.
-
Do pekáčku si dáme pečící papír, který potřeme kouskem másla. Na vymazaný pečící papír položíme vedle sebe kůží dolů dva osolené filety ze pstruha.
-
Povrch polijeme vyrobenou zázvorovou šťávou, na každý filet dáme kousek másla a pečeme v rozpálené troubě na nejvyšší výkon, dokud povrch filátek nezačne zlátnout. Podáváme s opečeným vařeným bramborem a pikantní tatarskou omáčkou.
Poznámka od kuchařky
Suchou zázvorovou dřeň použijte do čaje 🙂









