- reklama -
Suroviny
6 porcí
- 2 velké cibule
- 200 g slaniny
- 1 králík i s játry
- 3 brambory
- malá sklenička leča
- 425 ml smetany na šlehání
- podravka
- olej
Postup přípravy receptu
-
V pekáči rozpálíme olej. Osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli, slaninu a játra.
-
Po chvíli přidáme i naporcovaného králíka obaleného v podravce.
-
Opékáme asi 5 minut, poté přidáme na slabé plátky nakrájené brambory, zalejeme lečem a smetanou.
-
Pečeme asi hodinu.
-
Poté vyndáme z pekáče maso, sosík rozmixujeme, vrátíme maso a prohřejeme.
-
Podáváme s bramborovou kaší či rýží.
Poznámka od kuchařky
Potřebovala jsem se zbavit králíka a v lednici byla slanina se smetanou a ve špajzu lečo s posledními třemi brambory.
Kuchařka: PatkovaKaterina