Polévka s jitrnicí dle samotáře Rermora

68
- reklama -

Suroviny
4 (velké)

1 jitrnice
4 brambory
cibule
petržel
celer
mrkev
pórek
5 stroužků česneku
sůl
Podravka
1 hrnek krup

Postup přípravy receptu

  1. Kroupy trošku propláchneme a dáme vařit zvlášť (pozor, rády se přichytávají ke spodku hrnce).

  2. Polévkovou zeleninu vybalíme z balení, očistíme,pokrájíme na kousky a dáme vše vařit. Přisypeme trošku Podravky a osolíme. Necháme vařit. Mezitím si očistíme a nakrájíme asi 4 brambory.

  3. Po cca 30 minutách je přidáme do polévky.

  4. Po dalších cca 20 minutách přidáme propláchnuté uvařené kroupy a na kousíčky naporcovanou jitrnici. Necháme dál mírně vařit. Asi za 10 minut přidáme prolisovaný česnek a vaříme ještě cca 8 minut.

  5. Můžeme ještě přisolit či jinak dochutit.

Poznámka od kuchařky

Doba vaření krup a brambor záleží samozřejmě na druhu. Jo, a nať z petrželky samozřejmě před podáváním vyjmeme z hrnce.