Pohankové palačinky s dušenou zeleninou

50
- reklama -

Suroviny
1-2 porce

100 g pohankové mouky
200 ml vody
6 růžiček kapusty
kus pórku
mražená kukuřice
1/2 vařené brokolice
husí sádlo
provensálské bylinky

Postup přípravy receptu

  1. Z pohankové mouky a vody a špetky soli umícháme hladké těsto a necháme alespoň hodinu stát při pokojové teplotě.


    Zobrazit celý recept

  2. V rendlíčku rozehřejeme sádlo, přihodíme nakrájený pórek a kapustu, chvilku orestujeme, podlijeme vodou a podusíme.

  3. Když začne kapusta měknout, přidáme mraženou kukuřici a poté i vařenou brokolici nakrájenou na kousky. Osolíme a přidáme provensálské bylinky (směs rozmarýnu, tymiánu, estragonu, saturejky a bazalky).

  4. Vedle na pánvičce osmažíme palačinky (těsto je tak na 3 ks).

Poznámka od kuchařky

Husí sádlo mám ještě vypečené ze svatomartinské husy, takže je slané a kmínované..

ačkoliv nesnáším pohanku, tak pohankové palačinky jsou dobré..:-)