
- reklama -
Suroviny
2 porce
- miska lišek
- plátek másla
- 1 šalotka
- 2 vejce
- 2 PL kysané smetany
- čerstvý kopr
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Na kousku másla v kastrolu zesklovatíme najemno nakrájenou šalotku. Přidáme očištěné lištičky, přiklopíme a dusíme doměkka – občas zkontrolujeme a podlijeme trochou horké vody.
-
Lišky podusíme doměkka (potřebují víc času než hřibovité houby), na závěr ev. vydusíme přebytečnou tekutinu. Osolíme, opepříme.
-
Na pánvičce připravíme na kousku másla míchaná vajíčka, po ztuhnutí odstavíme, přidáme kysanou smetanu a kopr, promícháme a přidáme do kastrolu k houbám. Lehce zamícháme.
Podáváme s pečivem.
Kuchařka: Eja57









