Mangoldová omáčka s pórkem a Nivou

61
- reklama -

Suroviny

6-7 velkých listů mangoldu bez řapíku
100 g Nivy
1 menší pórek
1 šalotka
3 stroužky česneku
2 lžíce másla
2 lžíce hladké mouky
cca 700-800 ml vývaru (kuřecí nebo zeleninový)
100 ml smetany 31%
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Pórek (celý), šalotku, česnek a omytý mangold nakrájíme na kousky. Na másle zpěníme šalotku s pórkem a česnekem. Přidáme mouku a po orestování zalijeme studeným vývarem.


    Zobrazit celý recept

  2. Omáčku přivedeme k varu a přisypeme mangold. Společně vaříme cca 10 minut a promícháváme. Poté vše ponorným mixérem promixujeme dohladka nebo necháme malé kousky. Přilijeme smetanu a vmícháme nastrouhanou Nivu.

  3. Vše promícháme a necháme sýr rozpustit. Nakonec podle chuti dosolíme a opepříme. Podáváme s bramborami nebo knedlíky a vařeným hovězím masem nebo vejci.