
- reklama -
Suroviny
- 750 g vepřového plecka nebo ořez
- asi 400 g cibule
- kmín
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Maso nařežeme na menší kusy, osolíme, opepříme, dobře pokmínujeme a urovnáme do pekáčku. Mírně podlijeme vodou a dáme péct na 180-190°C.
-
Po 20-30 minutách zkontrolujeme, je-li třeba, opět mírně podlijeme trochou vody (tak, aby maso neplavalo) a mezi masa nastrkáme cibuli, nakrájenou na čtvrtky nebo silnější půlkolečka a dopečeme doměkka. Podáváme s rýží nebo bramborovým knedlíkem a s čalamádou.
Poznámka od kuchařky
Tuhle velice jednoduchou úpravu masa máme doma moc rádi a zvládne ji určitě každý.
Maso mi připadá ještě chutnější, když si ho nasolím den předem.
Recept na bramborové knedlíky bych doporučila asi tento, od naší Mirči http://www.toprecepty.cz/recept/7754-dobre-brambor…
Kuchařka: cathleen