Vepřové kousky na cibuli

55
- reklama -

Suroviny

750 g vepřového plecka nebo ořez
asi 400 g cibule
kmín
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Maso nařežeme na menší kusy, osolíme, opepříme, dobře pokmínujeme a urovnáme do pekáčku. Mírně podlijeme vodou a dáme péct na 180-190°C.

  2. Po 20-30 minutách zkontrolujeme, je-li třeba, opět mírně podlijeme trochou vody (tak, aby maso neplavalo) a mezi masa nastrkáme cibuli, nakrájenou na čtvrtky nebo silnější půlkolečka a dopečeme doměkka. Podáváme s rýží nebo bramborovým knedlíkem a s čalamádou.

Poznámka od kuchařky

Tuhle velice jednoduchou úpravu masa máme doma moc rádi a zvládne ji určitě každý.

Maso mi připadá ještě chutnější, když si ho nasolím den předem.

Recept na bramborové knedlíky bych doporučila asi tento, od naší Mirči http://www.toprecepty.cz/recept/7754-dobre-brambor…