![Vepřové plátky s česnekem a majoránkou_5ffa4299b9ea2.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/veprove-platky-s-cesnekem-a-majorankou_5ffa4299a96f4.jpeg)
- reklama -
Suroviny
3 porce
- 3 plátky vepřového plecka
- sůl
- pepř
- hladká mouka na obalení
- olej
- 1 cibule
- 1 mrkev
- klínek celeru
- 4 stroužky česneku
- 1 lžíce majoránky
Postup přípravy receptu
-
Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce.
-
Cibuli nakrájíme na kostičky, na oleji v pekáči ji osmažíme dohněda, vložíme plátky masa a opečeme zprudka z obou stran.
-
Do pekáčku přidáme na jemném struhadle nastrouhanou mrkev, celer, česnek, chvilku restujeme a podlijeme asi 2 dl vody. Vsypeme majoránku.
-
Troubu rozehřejeme na 200 °C, pekáček vložíme do trouby a pečeme odkryté za občasného podlití vodou.
-
Šťávu není třeba zahušťovat, mouka z masa a nastrouhaná zelenina ji zahustí. Pokud by ovšem i tak bylo šťávy málo, stačí maso podlít vodou a zahustit moukou rozmíchanou ve vodě a v troubě ještě alespoň 15 minut mírně dopékat. Jako přílohu jsme měli brambory, ale výborně by se hodily bramborové knedlíky.
Kuchařka: ivulinka