
- reklama -
Suroviny
- Bramborové těsto na knedlíky ( připravené podle svých zvyklostí nebo z prášku)
- 10 dkg slaniny
- 1 cibule
- 250 dkg mangoldu nebo špenátu
- parmazán
- 2 polévkové lžíce sladké smetany
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Slaninu s cibulí orestujeme na pánvi, přihodíme mangold nebo špenát a necháme ho zavadnout.
-
Osolíme, přilijeme smetanu a přidáme parmazán, který necháme rozpustit. Směs dáme zchladnout.
-
Bramborové těsto rozválíme, vykrojíme požadovaný tvar (já mám formičky, ale lze dávat i dvě kolečka na sebe, která po okrajích přimáčkneme vidličkou), okraje potřeme bílkem a plníme přibližně lžičkou směsi.
-
Zmáčkneme a vložíme do vařící osolené vody.
-
Vaříme max. 5 minut.
-
Podáváme se zbylou směsí a posypané parmazánem.
Poznámka od kuchařky
Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/
Kuchařka: 1974andrea