Mandarinková roláda bez mouky

80
- reklama -

Suroviny

Na těsto:
5 vajec
1 vanilkový pudink na vaření
100 g cukru moučka
Na třepací krém:
1 vanilkový pudink bez vaření
1 smetana na šlehání
1 ztužovač šlehačky
1 malá plechovka mandarinek i s nálevem

Postup přípravy receptu

  1. Těsto připravíme tak, že vyšleháme žloutky s cukrem a pudinkem. Z bílků ušleháme tuhý sníh a postupně ho vmícháme do vaječné směsi. Těsto vlijeme na plech vyložený pečícím papírem a rovnoměrně jej rozetřeme. Vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme dorůžova přibližně 8-10 minut. Vyjmeme i s papírem z plechu a obrátíme na pocukrovanou utěrku, necháme vychladnout. Stáhneme opatrně pečící papír.

  2. Mezitím přichystáme třepací krém. Do uzavíratelné nádoby vlijeme mandarinky i s nálevem, trochu je ponorným mixérem posekáme, přisypeme pudink bez vaření, ztužovač a smetanu. Dobře uzavřeme a protřepeme. Necháme odstát v lednici.
    Studený plát pomažeme krémem a svineme do rolády. Pomažeme zbylým krémem a dozdobíme dle fantazie.

Poznámka od kuchařky

Roláda je bez mouky, velmi rychle hotová i snězená 🙂

Je to moje první roláda v životě a docela jsem si s tím poradila, není to žádná věda.

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/