
- reklama -
Suroviny
- Těsto
- 30 dkg polohrubé mouky
- 10 dkg tuku( např.Hera)
- 2 žloutky
- 5 lžic vlažného mléka
- 10 dkg cukru
- 2 lžíce kakaa
- 1 prášek do pečiva
- Náplň
- 1 kg tvarohu
- 1 l mléka (necelý)
- 4 žloutky
- 30 dkg cukru
- 2 vanilkové pudinky
- Bílková hmota
- (6 bílků)
- 6 lžic cukru
- Nastrouhaná čokoláda nebo Granko
Postup přípravy receptu
-
Za surovin na těsto uhněteme těsto, které vyválíme do vymazaného a moukou vysypaného pekáče. Těsto vytlačíme do stran, takže vznikne vanička. Náplň získáme smícháním všech surovin (pudinky dáváme sypké).
-
Tekutou náplň vlijeme na těsto a dáme péci do vyhřáté trouby asi na 160-170°C. Pečeme asi 35-40 minut, podle trouby. Dobrým znamením je růžovějící tvaroh.
-
Mezi tím si ušleháme z bílků sníh a přidáme do něj 6 lžic cukru. Na upečený moučník navršíme bílkovou hmotu a dáme ještě asi na 10 minut dopéct.
-
U elektrické trouby použijeme horní ohřev. Upečený, ještě teplý moučník posypeme strouhanou čokoládou nebo Grankem.
Poznámka od kuchařky
Recept mám od své kolegyně Mirky, která ho má od své švagrové Marty, proto ten název.
Kuchařka: bystrouska