
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 4 plátky krkovičky
- 4 hrsti mraženého hrášku
- 250 ml smetany
- cca 200 ml horkého vývaru nebo vody
- 4 lžičky ostré hořčice
- 2 lžíce másla
- 1 lžíce oleje
- 3 rovné lžíce hladké mouky
- pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Plátky krkovičky po okrajích nařízneme, osolíme a opepříme. Ve vyšší pánvi rozpálíme máslo s olejem a maso z obou stran dozlatova opečeme.
-
Vyjmeme stranou a výpek zasypeme moukou.
-
Prosmahneme, promícháme, přidáme hořčici a zalijeme horkým vývarem.
-
Prošleháme, vrátíme maso a na minimální teplotě prováříme.
-
Po patnácti minutách přilijeme smetanu a vaříme ještě asi 10 minut.
-
Pět minut před koncem přidáme mražený hrášek.
-
Pokrm je hotový, když je hrášek po ochutnání akorát hotový, pevný a uvnitř měkký.
-
Podáváme s vařenými brambory.
Kuchařka: Eliza