
- reklama -
Suroviny
10 porcí
- 30 dkg mouky Jizerka
- 10 dkg cukru moučka
- 1/2 Hery
- 1 vejce
- 1 prášek do pečiva
- citronová kůra z 1/2 citronu
- mléko na zředění (asi 1Dl)
- Povidla hrušková (či jiná) zředěná
- 1 lžíce rumu
Postup přípravy receptu
-
Z uvedených surovin vypracujeme vláčné těsto – dobře se s ním pracuje. :P2/3 těsta vyválíme na malý plech, potřeme silnější vrstvou povidel a ze zbylé 1/3 nakrájíme rádýlkem pruhy a uděláme pravidelnou mřížku.
-
Pečeme asi 30 minut na 170°stupňů do zrůžovění.
-
Hotový lehce pocukrujeme a těšíme se.
Poznámka od kuchařky
Dělala jsem poprvé, dcera se olizovala až za ušima.
Kuchařka: Olga Urvalkova