
Suroviny
1 plech
- Těsto:
- 1,5 hrnku polohrubé mouky
- 1 balíček kypřicího prášku do pečiva
- 3/4 hrnek cukru krupice
- 1 balíček vanilkového cukru
- 1/2 hrnku oleje
- 2 vejce
- mléko dle potřeby
- 1 velký meruňkový kompot
- meruňková marmeláda
- 2 vanilkové pudinky bez vaření (Olé od Dr. Oetkera)
- 4 lžíce moučkového cukru
- 600 ml mléka
- 2 ztužovače šlehačky
- 500 ml smetany ke šlehání
- kakao
Postup přípravy receptu
-
Bílky oddělíme od žloutků.
-
Žloutky spojíme s cukrem a vanilkovým cukrem, přidáme olej a promícháme.
-
Mouku smíchanou s kypřícím práškem přidáme k vajíčkům a dle potřeby zředíme mlékem, aby nám vznikla tekutá konzistence.
-
Bílky ušleháme a lehce vmícháme do těsta.
-
Nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a upečeme ve vyhřáté troubě na 200° dozlatova.
-
Necháme vychladnout.
-
Meruňky scedíme a necháme okapat.
-
Vychladlý korpus potřeme marmeládou.
-
Náplň: do mléka zašleháváme ručním mixérem oba pudinky a cukr, než nám pudink zhoustne (návod je i na obalu).
-
Krém nalijeme na korpus a posypeme na kousky nakrájenými meruňkami.
-
Povrch potřeme ušlehanou šlehaškou se ztužovači.
-
Povrch ještě posypeme kakaem.
-
Necháme v lednici vychladit, nakrájíme na řezy a podáváme.
Poznámka od kuchařky
Krém je ne úplně tuhý, proto doporučuji přidat ještě třeba trochu želatiny, nebo dát méně mléka. Jinak je ale výborný!