- reklama -
Suroviny
- 1/4 l vody
- špetka soli
- 9 dkg tuku RAMA
- 16 dkg polohrubé mouky
- 1 kypřící prášek
- 4 vejce
Postup přípravy receptu
-
Do vody přidat tuk a sůl a dát vařit.
-
Až se začne voda vařit, přisypat mouku s peč. práškem, promíchat a vypnout.
-
Míchat téměř do zchladnutí, pak vmíchat vejce (nejlépe ručním šlehačem). Sáčkem tvořit na pečicí papír bochánky.
-
Péct ve vyhřáté troubě na 200 st. asi 20 min.- do zrůžovění.
-
POZOR : prvních 10 min. troubu NEOTVÍRAT !!!
-
Po upečení rozkrojit a plnit – šlehačkou, krémem…dle chuti.
Poznámka od kuchařky
Nemám sáček, bochánky jsem dělala 2 lžičkami.
Kuchařka: Vera.a