
- reklama -
Suroviny
4-6 porcí
- 1 malá sklenice kysaného zelí
- 5 brambor
- 1 bujon
- 300 g uzené krkovice
- 1 cibule
- 1 bobkový list
- 3 kuličky nového koření
- 3 kuličky pepře
- 1 kelímek smetany 31-33%
- kmín
- cukr
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Cibulku pokrájíme na drobno a dáme na olej osmahnout, přidáme na kostičky pokrájené uzené a krátce orestujeme.
-
Zelí scedíme a vymačkáme přebytečnou šťávu (neoplachujeme), dáme k cibulce a podlijeme horkou vodou, okořeníme kmínem a dáme zbylé koření.
-
Necháme vařit cca 20 min., poté přidáme brambory pokrájené na kousky a bujon, vaříme 5 min.
-
Do smetany přidáme trochu mouky a nalijeme do polévky, za občasného míchání povaříme 20 min. Dochutíme cukrem a solí.
-
Do polévky můžeme přidat trochu sušené petrželky.
Kuchařka: Bohunka.T