
- reklama -
Suroviny
- 2 cibule
- 1 bal. řapíkatého celeru
- 2 PL oleje
- sůl
- 2 PL hladké mouky
- 500 ml vývaru
- 500 ml mléka
- pepř
- mletý bobkový list
- 200 ml šlehačky
Postup přípravy receptu
-
Cibuľu drobne nakrájame a dusíme dlho na oleji.
-
Medzitým umyjeme celer, odstránime tvrdé vlákna, pokrájame na cca 2 mm polmesiačiky.
-
Podusenú cibuľu zasypeme múkou, chvíľku smažíme, zalejeme vývarom (vodou) a mliekom, pridáme celer. Osolíme, okoreníme, varíme cca 15 – 20 minut, vlejeme smotanu, necháme zovrieť.
Poznámka od kuchařky
Polievku je možné rozmixovať tyčovým mixérom, vtedy si niekoľko kúskov pokrájaného celeru necháme na ozdobu. Podávame s opečenými kockami chleba a pod.
(Ja som dnes nemixovala – viď foto.)
Kuchař: magdalenka